ČUDNE PRIČE 197 – Tragedija u DOBOJU – Ko je ubio SAŠU KULIŠIĆA⁉️

Tajanstvena priča iz Doboj: Nestanak i ubistvo Saše Kulišića

Dragi prijatelji, večeras ćemo se, na vaš zahtjev, u emisiji Tajanstvene priče baviti događajem koji se nedavno desio u Doboju, a koji je sve nas, uključujući vas, veoma potresao. Nažalost, ovo je samo jedan primjer među nizom sličnih slučajeva koji su nam se dogodili u posljednje vrijeme. Kako je sve počelo? 30. januara 2024. godine, ujutro, djeca iz porodice Kulišić su pozvala svoje kumove i kume da im kažu da njihovi roditelji nisu kod kuće cijelog dana i noći. Tamara, najstarija kćerka, rekla je da je ujutro ustala sa svojom majkom i da je ostala kod kuće, ali da je primijetila tragove krvi u sobi svojih roditelja. To je zabrinulo svjedoka, koji je odmah došao u kuću porodice Kulišić kako bi provjerio situaciju.

Grupa mafijaša ili lični interes?

Prva stvar koja mu je pala na pamet bila je mogućnost porodičnog nasilja. Možda je došlo do svađe između supružnika i oni su otišli negdje dok se situacija ne smiri. Svjedok je odmah obavijestio policiju o svemu tome, a oni su došli da istraže. Međutim, dok je policija ispitivala svjedoka, neko iz stanice je obavijestio patrolu da je neko pronašao mrtvo tijelo muškarca koje je bilo vezano za drvo u piknik zoni Preslica.

Ovo misteriozno ubistvo je šokiralo sve u Doboju. Kada su stigli na lice mjesta, policajci su identifikovali žrtvu kao Sašu Kulišića. Ko je bio Saša Kulišić? Rođen je 1978. godine u Doboju i odrastao je u uglednoj porodici Kulišić. Bio je uspješni preduzetnik koji se bavio uvozom i prodajom automobila. Sa samo 21 godinu otvorio je svoj prvi auto-servis, a kasnije je razvio vlastiti posao kao jedan od najvećih uvoznika automobila u gradu.

Komplikovana bračna situacija

Saša je imao dvoje djece sa svojom prvom suprugom Slađanom, ali su se razveli nakon deset godina braka. Nakon toga, Saša je započeo vezu sa Andreom Kajganić, koja je bila mnogo mlađa od njega. Imali su dvije kćerke zajedno i živjeli su harmoničan život do nedavnih događaja.

Motiv ubistva

Nažalost, još uvijek se ne zna tačan motiv ovog brutalnog ubistva. Porodica Kulišić vjeruje da je to bio lični interes, dok neki misle da je to možda bio posao organizovane grupe. Bez obzira na motiv, ovo je uznemirujući slučaj koji je ostavio Duboj u šoku.

Policija je brzo reagovala i uhapsila Dražena Lazarevića, mladića koji je bio u vezi sa Andreom, i samu Andreu. Oboje su priznali zločin i sada čekaju suđenje. Istina o tome ko je tačno izvršio ubistvo i koji je bio pravi motiv će se utvrditi tokom istrage.

Zaključak

Ovo je samo jedna od mnogih misterioznih priča koje se dešavaju u našem regionu. Bez obzira na motive i okolnosti, važno je da pravda bude zadovoljena i da se ovakvi zločini spreče u budućnosti. Nadamo se da će istraga otkriti istinu o ovom slučaju i da će krivci biti adekvatno kažnjeni.

U međuvremenu, ostanite uz nas za nove Tajanstvene priče. Hvala vam što ste pratili emisiju.

Misteriozni ubistvo u Doboj: Nestanak i smrt Saše Kulišića